donderdag 14 januari 2010

Karaoke songs to make me happy and heal again ! (Heal the World from Michael Jackson and more....)

Last night i was searching online for OVI.com software and i have problems with settings for my firewall, to upload PICTURES to my NOKIA account. >
see the links on http://www.godogood.net/
and directly to the Nokia site on :  http://share.ovi.com/profile.aspx?username=godogood
There are really great and handy features to use, but i was searching for the way to put the maps online and send the almost 6000 pictures i made last months ( between 2009 and 2010)

Today, the 16th Mugshot 14 Januari 2010 , and a new Karaoke Playlist on Youtube.

Michael Jackson Karaoke Lyrics ( on Live Life Love Earth Youtube )

I NEED TO PRACTICE MORE BREATHINGS DAILY !
hiep hiep hiep, hap hap hap, hoep hoep hoep, ha ha ha ha ha ha haaaaaa, hi hi hi hi hi hi hiiiiiii etc.
blob blob blob, blieb blieb blieb, ba ba ba baaah baaah baaah baaaaah baaaah baaaaah.
do-re-mi-fa-sol-la-ti-do's
etc.etc.

I thought about a way to practice my voice and breathing.
Because i have sometimes to much fug.
Breathing problem.
Lung activity ?   
image indicates impaired cardiac function

So,.... how to increase the activity of the Lungs again ?

Sing,... Dance, Move your body, meditate, do breathing excersises.
shout it out !
see more information online > Chronic fatigue syndrome


COPD-test : Bron > http://www.luchtpunt.nl/


COPD is een chronische aandoening. Dat betekent dat de ziekte niet meer geneest. Je zult ermee moeten leren leven. Toch kun je veel doen om je klachten te verminderen zodat er goed met COPD te leven is. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. De COPD-test helpt je ontdekken hoe groot de kans is dat je COPD hebt. De vragen gaan bijvoorbeeld over hoe vaak je moet hoesten. En of je het, in vergelijking met je leeftijdsgenoten, snel benauwd hebt.

Leven met COPD


COPD is een chronische aandoening. Dat betekent dat de ziekte niet te genezen is. Dat klinkt naar, maar er valt goed met COPD te leven. Als je COPD in een vroeg stadium ontdekt, stopt met roken (als je rookt) en de juiste behandeling krijgt, kun je ervoor zorgen dat je situatie niet verder verslechtert. Met een paar aanpassingen zal je zien dat er genoeg dingen zijn die je wél kunt doen!



Longverpleegkundige, Eindhoven: 'Houd je aan de leefregels, dan heb je de beschikking over de maximale hoeveelheid energie. Maar sommige patiënten willen meer en het is voor hen lastig te accepteren als dat niet lukt.'



Tips

Als je COPD hebt gaan sommige dingen je minder goed af dan leeftijdsgenoten. Dat hoeft niet zo te zijn. Hier vind je een aantal leefregels en tips die het leven met COPD gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld over het aanpassen van je leefstijl en het omgaan met familie en vrienden.

 
Blijf bewegen


Als je COPD hebt is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Hoeveel je kunt bewegen hangt af van het stadium van je COPD en hoe sportief je altijd bent geweest. Misschien vind je het al een uitdaging om de trap te nemen in plaats van de lift. Of om een boodschap te doen bij de bakker op de hoek. Of je wandelt nog steeds twee uur met de hond en probeert die tijd uit te bouwen. Je hoeft niet opeens heel intensief te gaan sporten. Regelmatig bewegen op je eigen manier zorgt er al voor dat je beter in conditie blijft. En dat zorgt er weer voor dat je minder last hebt van COPD.



Fysiotherapeut, Utrecht: 'Beweging kan COPD-klachten nooit helemaal wegnemen. De ziekte zorgt namelijk voor een toenemende verslechtering, daar kan beweging niets aan veranderen. Maar het kan de klachten wel verminderen. Zeker in het begin. Je vergroot immers je conditie en daarmee de luchtinhoud van de longen. Blijf dus bewegen.'



In het begin vind je het misschien niet prettig om meer te bewegen. Je krijgt namelijk eerst wat meer last van benauwdheid. Maar juist dan is het heel belangrijk om door te gaan. Na een paar weken zul je merken dat het beter gaat en uiteindelijk heb je minder last van je benauwdheid.



COPD-patiënt Chris Jutte (62): 'Bewegen is het beste medicijn tegen COPD. Hoe meer ik beweeg, hoe beter ik me voel. De long is tenslotte een spier, en hoe beter die getraind is, hoe minder zuurstof hij nodig heeft. Veel mensen met COPD zijn benauwd en bewegen daarom te weinig. Begrijpelijk, maar door bewegen wordt die benauwdheid juist minder.'



Tips bij het bewegen:

•Bedenk een activiteit die je zes weken lang elke dag gaat doen, waarvoor je normaal gesproken te weinig lucht hebt. Wat je gaat doen, hangt af van het stadium van je ziekte en je conditie. De een kan misschien nog fietsen, de ander kan proberen de trap op en af te gaan.

•Neem je medicijnen precies volgens voorschrift in. Hierdoor krijg je meer ruimte om te ademen. Zo houd je activiteiten langer vol.

•Schrijf iedere dag op of het gelukt is om de activiteit te doen. Ook kun je bijhouden hoe goed het ging, of hoe snel. Zo zie je zelf of het beter gaat.

•Probeer het in ieder geval zes weken vol te houden. Daarna kun je een nieuwe activiteit bedenken, die je dan ook weer zes weken moet proberen vol te houden.

•Als het niet lukt om voldoende te bewegen, schakel dan je huisarts in. Hij kan een beweegplan opstellen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut.

•Lees of print ook de brochure ‘Bewegen met COPD’. Hierin staan nog meer tips om genoeg te bewegen.


Doe hieronder de testGODOGOOD (CharityClubCompany@GMail.com) een organisatie die zich inzet om mensen te motiveren, te inspireren en te activeren op het niveau van zelfhulp, samenwerken en het opzetten van sociale voorzieningen en sociale activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

RechtVaardigNederland.EU een website met links naar portalen en instellingen die betrokken zijn bij de rechtvaardiging van het leven in een democratische wereld met producten en diensten, die menswaardig en milieu bewust worden vervaardigd en verhandeld. Acties en Evenementen, Samenwerkingen tussen jong en oud. Gericht op zaken binnen en buiten Europa. Vanuit Nederland gestart door een campagne en gerichte communicatie om jongeren en ouderen bij elkaar te brengen.